Hoidot

Alexander-tekniikasta löydät apua kehon luontaisen tasapainon löytämiseen ja vapaampaan, rennompaan liikkumiseen. Reikihoitoni tarjoavat energisoivan lepohetken henkisen tien kulkijoille.

Alexander-tekniikka
– Pienillä muutoksilla suuria vaikutuksia

Tiedostamattomat liikkeet ja toispuoleiset jännitykset saattavat aiheuttaa lihasjännitystä, stressiä ja kipua, jotka häiritsevät kehon luontaista toimintaa. Alexander-tekniikan avulla haitalliset kehonkäyttötottumukset voidaan purkaa, jotta löydät uudelleen vaivattomamman tavan liikkua.

Vähemmän lihasjännitystä

Alexander-tekniikan tunti on hierontaa lempeämpi vaihtoehto, jossa kipuilevaa kehoa käsitellään joko hoitopöydällä, tuolilla tai minkä tahansa toiminnan äärellä. Erityisen rentouttavaa käsittely on hoitopöydällä, jossa rentouden voi kokea raajojen ”venymisenä”, kun lihakset hoidon edetessä rentoutuvat. Tekniikan ytimessä on löytää vaivaton ja helppo liikkumisen tapa, jotta väärät kehonkäytön tottumukset eivät häiritse kehon luontaista liikettä.

Tunneilla ilmaisen kehollesi kevyen kosketuksen avulla, kuinka voit vähentää kehon jännitystä ja lisätä luontaista joustavuutta. Jos koet liikkumisen tai tietyn asennon esim. työpöydän äärellä hankalaksi, autan uuden paremman kehonkäytön tielle liikkeessä avustaen ja kehon ylimääräisiä jännityksiä huomioiden.

Alexander-tekniikalla helpotusta elämään ja eroon fyysisistä kivuista ja jännitystiloista.
Vapaata, rentoa liikkumista

Hoidon jälkeen ohjaan myös uusien askelien ottoon rennommilla liikkeillä. Hoidosta saat mukaasi ideoita, kuinka voit käyttää kehoasi vähemmällä lihasjännityksellä ja paremmalla tasapainolla myös hoidon jälkeen. Kun hiljalleen opit pois haitallisista tottumuksia, keho voi taas liikkua vapaammin ja rennommin.

Kenelle Alexander-tekniikka sopii?

Alexander-tekniikkaa voi käyttää kuka tahansa helpottaakseen elämäänsä ja päästäkseen eroon fyysisistä kivuista ja jännitystiloista. Myös monet elämänlaatunsa parantamisesta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet ovat saaneet paljon apua Alexander-tekniikasta.

Kesto ja hinta

Hoidot
55 60 min
  • Sisältää hoitopöydällä työskentelyn ja ohjauksen ensimmäisiin askeliin uudessa kehossa. Vaihtoehtoisesti voimme sopia tietyn kivun hoidosta.

Reikihoito
– Kun haluat lempeän lepohetken ja kokemuksen energian läsnäolosta

Jos energiahoidot, chakrat, meditaatio, jooga, meridiaanit, henkiset oppaat tai enkelit merkitsevät sinulle jotakin erityistä, reiki tarjoaa sinulle ihanan, energisoivan elämyksen. 

Reikihoidossa Käsien kautta virtaavan energian voi tuntea lämpiminä tai viileinä virtauksina tai miedosti kihelmöivänä tunteena.

Reikihoito on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jonka rentouttava vaikutus tulee esille hoitopöydällä. Reikihoidossa ei hierota, venytetä tai mobilisoida, vaan keho käydään lempeästi läpi pitämällä käsiä joko keholla tai kehon läheisyydessä, jolloin energia virtaa hoidettavan kehon ja auran lävitse. Hoitavat kädet vaihtavat paikkaa rauhallisesti aina kaulan ja kasvojen kautta sydämelle ja lopulta jalkapohjiin. Hoitohuoneen taustalla soi rauhoittava musiikki. 

Reikihoitoon kuuluvat tietyt käsien asennot, jotka pohjautuvat meridiaaneihin tai kehon energiakeskuksiin, chakroihin. Käsien kautta virtaavan energian voi tuntea lämpiminä tai viileinä virtauksina tai miedosti kihelmöivänä tunteena. Hoidossa saat konkreettisen kosketuksen näkymättömään, mutta herkkien ihmisten tuntemaan energiaan.

Reikihoito

Turvallinen ja yksinkertainen irtiotto arjen kiireistä

Yksinkertainen, lempeä reiki on energiahoito, jossa energiaa välitetään käsien kautta. Hoito on turvallinen, rauhallinen ja rentouttava elämys, joka sopii erityisen hyvin henkisen tien kulkijalle tai siitä kiinnostuneelle kokeilijalle. Se tarjoaa oman tilan ja ajan, jossa monet mieltä painavat kysymykset selkeytyvät.

Jos hakeudut hoitoon kivun tai muiden syiden vuoksi, huomioin tarpeesi hoidon edetessä.

Kysy myös reiki-viikonloppukoulutuksia

Jos olet kiinnostunut reiki-viikonloppukoulutuksista, ota yhteyttä sähköpostitse info@hyvahoito.com

Kesto ja hinta

Hoidot
55 60 min
  •  

Miia Foncham

Olen työskennellyt hoitotyössä 27 vuoden ajan kolmessa eri maassa. Erilaiset rentoutusmenetelmät olivat merkittävä osa työtäni erityisesti Saksassa, jossa pääsin käyttämään erilaisia hoitomenetelmiä useiden potilasryhmien hoidossa käsi kädessä lääkäreiden ja fysioterapeuttien kanssa.

Krooniset kipupotilaat Paracelsus-klinikalla hyötyivät erityisesti Alexander-tekniikasta, jossa opetellaan liikkumista, olemista ja joskus pelkkää hengittämistä vähemmällä lihasjännityksellä. Suurimmat onnistumisen kokemukset klinikalla koettiin juuri kipujen hoidossa.

Henkisen kehityksen tietä ja energioiden käyttöä hoidoissa olen syventänyt Reiki Masteriksi saakka. 

Tervetuloa Hyvään Hoitoon!

Hieronnan ja hoitotyön monialainen ammattilainen.

Miia Foncham

  • Koulutettu hieroja
  • Sairaanhoitaja
  • Terveystieteiden kandidaatti
  • F.M. Alexander-tekniikan opettaja
  • Reiki Master